Назад123456789Вперед

admin | 15.05.2021 16:06 просмотров: 276

Немає міцнішого на землі союзу, ніж щаслива і дружна сім'я. Це і початок нового життя, і продовження прекрасного роду, і шанування святості традицій. Сім'я – це найбільше щастя, яке людина може створити сама. Сьогодні, від щирого серця вітаємо всіх з Міжнародним днем сім'ї! Бажаємо величезного сімейного щастя, злагоди, душевності, любові, ніжності, турботи та уваги. Бережіть один одного і будьте щасливі!

Семінар у м.Дніпро

admin | 15.05.2021 09:04 просмотров: 301

В рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації, Департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей – «Психологія для всіх» 14 квітня на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей ми провели психологічний семінар-практикум "Усвідомлення свого емоційного стану. Емоційне вигорання, причини та профілактика" для батьків-вихователів з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин та родин-опікунів.

Під час семінару-практикуму психолог Олег Прокопенко в цікавій та доступній формі роз'яснив учасникам поняття емоційне вигорання.
 

Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 15.05.2021 09:01 просмотров: 412
В рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради - «Психологія для всіх» 13 травня 2021 року у приміщенні Театру-студії «Десятий квартал» відбувся семінар для всіх бажаючих підвищити власну психологічну компетентність на тему «Темперамент як індивідуальна особливість людини», який провела практичний психолог освіти Фортунатова Марина.
Люди народжуються з різними індивідуальними особливостями: рисами обличчя, кольором очей і волосся, з різним ростом, пропорціями тіла. Всі люди різні, але відрізняються вони не лише за зовнішніми ознаками, а ще й поведінкою.

Конкурс до Дня Матері в "Гармонії"

admin | 12.05.2021 21:01 просмотров: 330

В останній місяць весни, коли земля вкривається травами і квітами, коли стоять прекрасні дні  Україна відзначає світле та красиве свято - День Матері.

Мама... Це - найдорожча  у світі людина для кожного з нас. Де б не були і щоб не робили, куди б не закинула нас доля і що б з нами не трапилося ми знаємо, що материнське серце все відчуває, про все знає і завжди поспішить нам на допомогу.

Шануючи матусь ми вирішили у Спеціальній школі «Гармонія», з якою нас пов’язує десятирічна дружба, до   Дня матері провести конкурс «Мама та я - гармонія життя».

Миопікувалися дітьми цього навчального закладу ще коли він був школою-інтернатом і завжди  підтримували дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, допомагали учням з багатодітних та малозабезпечених сімей. Йшов час, змінилася назва та тип навчального закладу, але дружба наша продовжується.

«Гармонія»  сьогодні - це спеціальна школа, в якій навчаються діти з особливими освітніми потребами, учні, які потребують  уваги і піклування. Діти - надзвичайно талановиті, їх роботи, представлені на різноманітні конкурси, які ми для них організовуємо, відрізняються неординарністю та креативністю.  

Привітання з Великоднем!

admin | 30.04.2021 13:22 просмотров: 255

                                                      ДОРОГІ ДРУЗІ!

Від щирого серця вітаємо вас зі Святом світлого Христового  Воскресіння! Нехай до ваших родин прийдуть здоров’я, любов, щастя та добробут. Бажаємо, щоб серця палали любов’ю, душі ставали світлішими, а помисли -  щирими та добрими. Всіх вам земних благ! Христос Воскрес!

 

 

Семінар у м.Дніпро

admin | 26.04.2021 12:18 просмотров: 233

23 квітня для фахівців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра» міста Дніпро було проведено психологічний семінар - практикум за темою: “Доцільне використання дивайсів дітьми. Профілактика залежної поведінки”. Психолог Олег Прокопенко розповів як формується залежна поведінка у дітей. Було розглянуто в чому полягає різниця між надмірним використанням та залежністю. В ході дискусії з учасниками семінару були визначені корисні та шкідливі боки використання дивайсів дітьми. Було переглянуто кілько тематичних анімацій, які корисно було б продемонструвати дітям аби вони розуміли вплив дивайсів на поведінку, психіку та стиль їхнього життя. Також було переглянуто кілька інформативних відеороликів, які містили корисну інформацію для психологів, вихователів та інших працівників закладів. Як завжди були використані метафоричні асоціативні карти з метою виявлення впливу залежності від дивайсів на психологічний стан дітей. Олег Прокопенко у підсумку підкреслив різницю між прив'язаністю та залежною поведінкою та надав компетентні відповіді на актуальні питання.

Конкурс до Дня матері

admin | 21.04.2021 12:45 просмотров: 264

Щороку навесні в Україні відзначається День матері – одне з головних родинних свят, присвячене найріднішій жінці на землі. Наша Благодійна організація  не може бути осторонь такого свята, адже одним з пріоритетних напрямків нашої роботи є саме родинне виховання. Безліч проектів було втілено в життя саме з метою формування морально-етичних норм, національно-культурних, сімейних  цінностей у наших підопічних, оволодіння навичками взаємодії і співпраці в родині, відповідального батьківства. Ми вважаємо, що  дружня сім’я, сім’я де живе любов, гармонія і взаємоповага є основою успішного, морально-здорового суспільства. Тому цього року для наших маленьких друзів - вихованців Спеціальної школи «Гармонія» та «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей»  було вирішено організувати конкурс малюнків, світлин, поробок та літературних творів, об’єднаних однією тематикою: «Мама і я – гармонія життя».  Діти з радістю готуються до конкурсу. А ми пізніше обов’язково прозвітуємо про його результати.

Друзі! Звертаюся до вас з пропозицією приєднатися до нас і забезпечити призами переможців конкурсу!

 По всім питанням звертайтеся за телефоном 067-631-39-41, з повагою  Світлана Волошина.

Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 14.04.2021 10:31 просмотров: 324

В рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради – «Психологія для всіх» 13 квітня  у приміщенні Театру-студії «Десятий квартал» відбувся семінар для всіх бажаючих підвищити власну психологічну компетентність на тему  «Стресостійкість як фактор психічного здоров’я людини», який провела практичний психолог освіти Фортунатова Марина.

Пандемія COVID-19 ще раз нагадує нам, що психічне здоров’я є настільки ж важливим, як і фізичне здоров’я; – формування стресостійкості є запорукою психічного та фізичного здоров’я людей і неодмінною умовою соціальної стабільності, прогнозованості процесів, що відбуваються в суспільстві; –   зростаючі психічні навантаження на нервову систему та психіку сучасної людини призводять до формування емоційної напруги, яка виступає одним з головних чинників розвитку різних психосоматичних захворювань.

Під час семінару учасники  познайомилися з поняттям «Стресостійкість», його визначенням та характеристиками, окреслили переваги високої стресостійкості для життя та здоров’я людини, її професійної ефективності та успішності. За допомогою тесту учасники визначили та проаналізували рівень розвитку власної стресостійкості, обговорили результати  спостереження за собою протягом попереднього тижня, яке було проведене з метою  виявлення  факторів ризику для власного психологічного здоров’я.

Семінар у м.Дніпро

admin | 25.03.2021 18:46 просмотров: 297
Все частіше до закладів соціального захисту потрапляють особи та діти, які зазнали жорстокого поводження або стали жертвами домашнього насилля.
Для того, щоб фахівці могли кваліфіковано надавати допомогу наша Благодійна організація спільно з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей у рамках соціального проєкту «Психологія для всіх» систематично проводимо навчання фахівців закладів.
25 лютого 2021 року на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей було проведено семінар для працівників трьох центрів підтримки дітей та сімей та центру підтримки дітей «Довіра».
 


Назад123456789Вперед

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг