Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 2021-04-14 10:31:45 | просмотров: 333

В раВ рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради – «Психологія для всіх» 13 квітня  у приміщенні Театру-студії «Десятий квартал» відбувся семінар для всіх бажаючих підвищити власну психологічну компетентність на тему  «Стресостійкість як фактор психічного здоров’я людини», який провела практичний психолог освіти Фортунатова Марина.

Пандемія COVID-19 ще раз нагадує нам, що психічне здоров’я є настільки ж важливим, як і фізичне здоров’я; – формування стресостійкості є запорукою психічного та фізичного здоров’я людей і неодмінною умовою соціальної стабільності, прогнозованості процесів, що відбуваються в суспільстві; –   зростаючі психічні навантаження на нервову систему та психіку сучасної людини призводять до формування емоційної напруги, яка виступає одним з головних чинників розвитку різних психосоматичних захворювань.

Під час семінару учасники  познайомилися з поняттям «Стресостійкість», його визначенням та характеристиками, окреслили переваги високої стресостійкості для життя та здоров’я людини, її професійної ефективності та успішності. За допомогою тесту учасники визначили та проаналізували рівень розвитку власної стресостійкості, обговорили результати  спостереження за собою протягом попереднього тижня, яке було проведене з метою  виявлення  факторів ризику для власного психологічного здоров’я.

Під час зустрічі було переглянуто відеоролик  «Як підвищити стресостійкість у дітей». Цікавою та корисною була практична частина семінару, де учасники опрацювали та відчули на собі вплив різних релаксаційних практик, рефлексивних вправ.  Шляхом проведення майстер-класу учасниками семінару була опрацьована  «Синхрогімнастика»  з методу «Ключ» Х.Алієва, «Прогресивна м’язова релаксація Джекобсона тощо. 

Семінар дав можливість учасникам   зрозуміти  значення відповідального ставлення до свого здоров’я, пошуку власних ресурсів для створення індивідуальної моделі щодо розвитку власної стресостійкості як одного з базових навиків психіки людини.

Ми щиро вдячні керівнику Театру-студії «Десятий квартал» Курілець Ользі Олександрівні за теплий прийом та затишну сімейну атмосферу. Дякуємо всім учасникам семінару за активну участь та зацікавленість.

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг