Світле свято – Великдень

admin | 2017-04-18 16:57:45 | просмотров: 1601

Великдень! Сама назва вказує на те, що це не звичайний, а великий день. Величне свято, яке споконвіку символізувало перемогу над силами темряви і зла, уособлювало примирення і прощення. Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль, одвічні людські цінності. 

Для дітей НВК «Гармонія» - це особливе свято. Традиційно, на другий день Великодня, на запрошення Кам’янської єпархії, завдяки благодійній організації «Центр культури та мистецтв «ЗЛАТОУСТ» 17 квітня 2017 року вихованці закладу відвідали десятий єпархіальний фестиваль «Пасха Красна на Приоріллі», що проходив на території Свято-Успенського храму с. Китайгород Царичанського району. 

Діти з нетерпінням чекали великого свята Пасхи, аби побувати на церковній службі в одному й найстаріших храмів України, взяти участь у фестивалі, ознайомитись з духовною спадщиною Дніпропетровської області, традиціями української культури, закріпити дружні та творчі контакти з іншими учасниками фестивалю, обмінятися здобутками в області народної та православної творчості. 


Після відвідування святкової Божественної літургії під Великодній передзвін храмових дзвонів в Свято-Успенському храмі на учасників чекали виставка виробів з декоративно-ужиткового мистецтва, а також цікава концертна програма. До участі у фестивалі були запрошені самодіяльні творчі колективи, недільні храмові школи, будинки дитячої та юнацької творчості, народні умільці і майстри вишивок, витинанок, розпису та інших декоративних виробів районів та благочинь Дніпропетровщини. 

Вихованці закладу під керівництвом Кірін А.В. прийняли участь у виставці робіт з декоративно-ужиткового мистецтва. 
Хореографічний колектив «Дніпрові зорі» (керівник Клішина Т.О.) не порушив традиції і презентував на великій сцені фестивалю український народний танок «З Україною в серці», який тепло зустріли глядачі. 

Не можна уявити собі великодніх свят без барвистих різнокольорових писанок, крашанок. Саме тому головним дивом свята став парад-презентація велетенських розмальованих диво-писанок та вишиванок. Кожна з яких – це справжній шедевр, незвичайний, оригінальний та безмежно гарний. 

Для усіх учасників фестивалю та гостей працювала кухня: пригощали смачною козацькою кашею, українським борщем, пасхальним пирогом, який вражав всіх своїм дизайном, красою та розміром. А на згадку кожен учасник отримав солодкий подарунок – шоколад ручної роботи з емблемою фестивалю та смачне морозиво. 

Цей Великдень діти запам'ятають надовго, і, дай Бог, щоб торжество молитви і радості, в якому вони взяли участь, завдяки Центру культури та мистецтв «Златоуст», збереглося в їхніх серцях. 


Адміністрація, батьківський та дитячий колективи НВК «Гармонія» щиро вдячні Голові правління Кам’янської благодійної організації «Центр культури та мистецтв «Златоуст» Олегу Любкіну, директору центру Світлані Волошиній, депутату міської ради Ігорю Лісничому за організацію дозвілля дітей пільгових категорій, за постійну турботу про них, за милосердя, душевну щедрість, соціальну діяльність, духовно-моральний розвиток і великий внесок у формування у вихованців культурних та високих моральних орієнтирів на основі християнських цінностей, за світлі спогади і тепло, що залишаються в серцях вихованців НВК «Гармонія», для яких поїздки на фестивалі є знаменною і жаданою подією в їх житті.

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг