Проект "Психологія для всіх" в м. Дніпро

admin | 2019-04-18 12:26:02 | просмотров: 586

Наша благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» продовжує соціальний проект «Психологія для всіх». Тепер і в м. Дніпро! Разом з департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради і Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей.

17 квітня в Обласній бібліотеці для дітей пройшов перший семінар циклу «Психосоціальні наслідки насильства у дітей та методи підтримки дітей що постраждали від насильства».

Відверто говорили про шляхи запобігання і подолання насильства до дітей депутат Соборного району в місті Дніпро Станіслав Колєуш, Голова правління благодійної організації «Центр культури та мистецтв «Златоуст» Олег Любкін, директор «Златоуст» Світлана Волошина, головний спеціаліст управління служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Тетяна Середа, директор обласної бібліотеки для дітей Ольга Прокопович-Ткаченко, заступник директора Тетяна Дороніна, фахівці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра». Наш волонтер, психолог Інна Нікітіна ознайомила учасників семінару з практичними прийомами та методиками допомоги дітям, які перенесли травму насильства.

Майже усі діти, що постраждали від насильства, пережили психічну травму. В результаті вони розвиваються далі з певними особистісними, емоційними і поведінковими особливостями, які негативно впливають на їх подальше життя. Отже проблема домашнього насильства вимагає комплексного підходу та спільних зусиль психологів, педагогів, соціальних педагогів, працівників правоохоронних органів та громадськості.

В дружній обстановці і в невимушеній ігровій формі учасники змогли підвищити свою компетентність щодо визначення порушень соціалізації та особливостей особистості дитини, набули навичок практичної допомоги дітям, які пережили психотравмуючі події, оволоділи прийомами роботи з самооцінкою та гідністю дитини, яка зазнала насильство, оволоділи знаннями та компетенціями щодо спільної роботи служб захисту та допомоги з дітьми, які зазнали насильства.

Дорогі друзі, ми вдячні вам за зацікавленість до нашого проекту і будемо раді знову бачити вас на наших тренінгах. З усіх питань і пропозицій щодо проведення тренінгів звертатися по телефону 067-6313941 – Світлана Волошина.

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг