Екскурсія у м. Дніпро

admin | 2019-10-18 11:53:33 | просмотров: 381

То був невимовно чудовий день для наших маленьких друзів - вихованців з Комунальних закладів Кам'янської міської ради "Спеціальної школи "Гармонія» та «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей».
Адже на честь знаменного свята - Дня захисника Вітчизни, наша благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» організувала для них, здається, найцікавішу і дуже насичену поїздку до обласного центру.
Кожна нова екскурсія – чи то відвідування Першого в Україні музею АТО, чи то знайомство з експонатами Зоологічного музею Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, викликали у наших юних друзів щире захоплення, бажання якнайбільше дізнатися про все, що побачили і почули.
Дуже вразила дітей екскурсія до музею «Громадського подвигу Дніпропетровщини у подіях АТО», приурочена Дню Захисника України. Це унікальний музейний комплекс, що складається з чотирьох зон окремого емоційного сприйняття. Вулична експозиція, присвячена дорогам війни, якими пройшли наші земляки. Основна виставкова зала, де зібрані оповіді як про військових, так і про волонтерів, переселенців, журналістів, капеланів і медиків; Зала Світлої Пам’яті Героїв Дніпропетровщини, які віддали своє життя за наш мир; панорамний кінотеатр з унікальним фільмом про військові події на сході.
Розповідь екскурсовода вразила в саме серце і перевернула душу. Багато хто з дітей згадав родичів, сусідів, знайомих , що воювали в зоні АТО.
Одна війна – болюча рана сьогодення, інша – не менш гірке минуле. Історичний музей імені Дмитра Яворницького гостинно запросив нас переглянути найбільшу в Україні та другу за площею в Європі діораму «Битва за Дніпро» , та послухати про події другої світової війни.
З великим задоволенням маленькі мандрівники відвідали Зоологічний музей Державного національного університету імені Олеся Гончара.
На дітей чекала цікава розповідь про життя тварин і птахів. Наприклад, вони дізнались, що у пінгвінів є власний дитячий садок, а діти зебри можуть взнати свою маму за забарвленням, яке є унікальним, як відбиток пальця у людини.
А наприкінці дітвору чекав ще один сюрприз – частування різноманітними наїдками у «Macdonalse».
Чудовий, теплий день, неймовірно цікава подорож, нові знання і цікаві зустрічі, а ще море радісних дитячих посмішок – саме таким стало 16 жовтня для діточок і «Златоуста».
Ми щиро вдячні всім небайдужим людям, які долучилися до здійснення дитячих мрій!

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг