У родинному затишку

admin | 2020-02-17 11:43:50 | просмотров: 411

Наша Благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» разом з Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей та Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради в рамках співпраці вже рік, як започаткували соціальний проект «Психологія для всіх» у м. Дніпро.
На семінари ми запрошуємо батьків, фахівців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра». За цей час було проведено безліч семінарів - практикумів, супервізії. Ми вирішили і надалі не зупинятися та урізноманітнити наші зустрічі з батьками.
Українці здавна славилися міцним сімейним устроєм, гостинністю, повагою до батьків та до жінки-матері. В сучасній Україні з’явились нові сім’ї, які не є власне біологічними сім’ями для дітей, що за забаганкою долі залишились без батьківського тепла та любові, але які стали тією опорою, надією та можливістю відчувати себе синочками та донечками – це ПРИЙОМНІ СІМ’Ї , ДИТЯЧІ БУДИНКИ СІМЕЙНОГО ТИПУ ТА БАТЬКИ – ОПІКУНИ. Сім’ї, які прийняли у власні родини дітей, щоб оточити їх материнською любов’ю та батьківською турботою, ласкою і ніжністю.
Ми з особливою повагою та вдячністю відносимося до цих родин, тому саме й вирішили запровадити захід «У родинному затишку», під час якого батьки разом з дітьми проводитимуть свій вільний час за цікавими уподобаннями та зробити цей захід сімейною традицією.
В затишній, гостинній атмосфері Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей вчора ми провели семінар для батьків за темою: «Проблема міжособистісних стосунків у сім’ях, які виховують прийомних дітей. (Конкуренція, суперництво)». Практикуючий психолог Олег Прокопенко надав учасникам цікаву та актуальну інформацію щодо встановлення позитивних та конструктивних міжособистісних стосунків, сім'ям де виховуються прийомні діти. Були обговорені причини виникнення дитячої конкуренції та суперництва. Запропоновані стратегії реакцій батьків на конкурентну поведінку дітей. Учасники виконали кілька навчальних вправ з використанням метафоричних асоціативних карт. До перегляду було запропоновано кілька пізнавальних відеороликів за темою семінару. Олег Валентинович охоче відповів на запитання учасників семінару.
А в цей час для дітей ми підготували багато цікавих розваг: ляльковий театр, голосні читання, казкотерапію, майстер-класи, танці, перегляд мульт – та художніх фільмів. Діти були в захваті від різноманітності вибору і з великим задоволенням провели свій час.
Завершальним етапом заходу стали чаювання, обмін враженнями та планування наступної зустрічі, де ми знову будемо мати можливість зустрітися і дуже змістовно і по-родинному цікаво провести час.
Адже сім’я не завжди визначається по крові. Часто це люди у нашому житті, які приймають нас і готові ділитися з нами своїм життям.

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг