Семінар у місті Дніпро

admin | 2020-08-06 11:38:09 | просмотров: 561

КОЖНІЙ ДИТИНІ ПОТРІБНА РОДИНА…

 Тільки в сім’ї, у якій тебе люблять, розуміють, турбуються про твої потреби, почуваєш себе затишно і впевнено. Все найкраще, що є на землі, починається із сім’ї.

На жаль, не всім даровано таке щастя. Відсутність батьківського тепла, маминої ніжності,  іграшок та подарунків на свята від рідних – усе це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може бути інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

Наша Благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст»  з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради, та Дніпропетровської обласною бібліотекою для дітей в рамках спільного проекту «Психологія для всіх» 5 серпня провели  психологічний семінар на тему: «Підготовка дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування до життя в умовах нової сім’ї», на який були запрошені  фахівці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра» міста Дніпро.

Діти-сироти,  діти позбавлені батьківського піклування потребують спеціальної підготовки до переходу та проживання у прийомних сімейних формах. Для проведення психологічного семінару нами був  запрошений психолог Олег Прокопенко. Під час семінару ми виконали декілька вправ з метафоричними картами, переглянули тематичні відеоролики, зробили завдання, що до прав та обов'язків і сімейного бюджету. Учасники семінару відчули сутність психологічних травм, які визначають відношення дітей до сім'ї. Були складені “психологічні портрети” дітей, що потребують влаштування до сім'ї. Психолог ознайомив учасників з авторським методичним матеріалом, який можна використовувати для підготовки дітей до проживання у сім'ях, усі присутні  ділились досвідом у діяльності, щодо підготовки дітей до проживання в сім'ях.

Ми дуже вдячні  Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей  за надзвичайно теплу атмосферу та за можливість проведення такого заходу.

Висловлюємо надію на майбутню співпрацю та щиро бажаємо творчих здобутків.

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг