Семінар у м.Дніпро

admin | 2020-08-26 19:16:42 | просмотров: 1082

 Важко переоцінити важливість мікрокліматусімейного оточення для розвитку дитини та формування її як особистості. Сім’я, а особливо психоемоційні відносини у родині, найбільш вагомовпливають на формування характеру та поведінкудітей. Сьогодні сімейні форми виховання соціальних сиріт усе частіше стають альтернативнимваріантом інтернатному закладу для влаштуваннядитини.  Пріоритетнимисімейнимиформамипіклування про сиріт є такі форми виховання , як прийомна родина, дитячий будинок сімейного типу, опікунство…

Вже другий рік поспіль наша Благодійна організація Центр культури та мистецтв «Златоуст», в рамках співпраці   з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради, та Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей продовжуємо проводити супервізії та  семінари-практикуми проекту «Психологія для всіх» для батьків-вихователів  з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, родин-опікунів. 26 серпня ми провели  семінар-практикум: «Надання психологічного та мотиваційного ресурсу прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам/піклувальникам».

     Для проведення психологічного семінару нами був  запрошений психолог Прокопенко Олег Валентинович.     Під час семінару психолог в цікавій та доступній формі роз'яснив учасникам поняття “мотивація” та “ресурс”. Були обговорені причини виникнення емоційного вигорання та були розглянуті різні етапи та фази розвитку цієї проблеми. Психологом були запропоновані різноманітні шляхи профілактики та подолання емоційного вигорання. Учасники семінару виконали декілька вправ з метафоричними асоціативними картами на усвідомлення своїх мотивації та ресурсів. Також були переглянуті кілька тематичних відеороликів за темою семінару. Учасники семінару отримали новий та актуальний досвід, який вони зможуть застосовувати на практиці а також  зрозуміли, коли та з якою метою потрібно звертатись до спеціаліста психолога.

Сподіваємося, що наші семінари допомагатимуть учасникам  знаходити ключики до дитячого серця. Багато хто із присутніх  під кінець занять говорив, що проектували почуте на себе, своїх батьків чи дітей.  І робили висновок – такі знання потрібні усім, бо допомагають зрозуміти поведінку людини.

 Ми вдячні всім учасникам за активність та гарні відгуки. 

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг