Семінар у м.Дніпро

admin | 2020-10-31 11:28:39 | просмотров: 696

Наша Благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» разом з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей в рамках співпраці продовжує цикл семінарів проекту «Психологія для всіх».

Щорічно, у першу неділю листопада, відзначається День працівника соціальної сфери -  професійне свято нашої держави.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудовихвідносин.

День працівника соціальної сфери свято, яке належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі. Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства. Ми регулярно проводимо семінари для фахівців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра» міста Дніпро, які здійснюють соціальний захист дітей.

30 жовтня, напередодні свята, на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей ми провели семінар за темою "Вибудовування особистісних кордонів у взаємовідносинах з вихованцями центрів соціально-психологічної реабілітації. Розуміння професії психолог", щиро  привітали всіх учасників.

Під час семінару, запрошений нами психолог, Олег Прокопенко надав  цікаву та актуальну інформацію щодо різних типів та моделей у створенні стосунків з вихованцями. Ми обговорили,  які особистісні кордони комфортні для нас у побуті та у роботі з вихованцями у закладі. Учасники виконали вправи на уникнення помилок у спілкуванні з дітьми. До перегляду був запропонований короткометражний фільм за темою. У всіх учасників семінару була можливість висловити свою думку, поділитись досвідом.  І як результат, в учасників з'явилась система з кількох моделей, які дозволяють будувати вдалі та комфортні особистісні кордони, як для дорослих, так і для дітей.

Також психолог познайомив учасників семінару з особливостями професії психолога. Розповів про завдання,  принципи у роботі, про функції психолога в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та  охоче відповів на запитання учасників семінару. За відгуками учасників, семінар був змістовним, потрібним та своєчасним.

 

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг