Семінар у м.Дніпро

admin | 2021-02-26 10:29:36 | просмотров: 254
Жорстоке поводження з дітьми і зневага їхніми інтересами можуть мати різні види і форми, але їх наслідками завжди є серйозний збиток для здоров'я, розвитку і соціалізації дитини, нерідко й загроза її життю. Все частіше діти потерпають від психологічного, фізичного, економічного та сексуального насилля. Для того щоб кваліфіковано надавати підтримку та працювати з дітьми та їх батьками, знайти методики роботи у таких ситуаціях, у рамках співпраці департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради, Благодійної організації «Центр культури та мистецтв "Златоуст" та Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей розпочато цикл семінарів для фахівців та психологів комунальних закладів міста Дніпра, а саме: трьох центрів підтримки дітей та сімей та центру підтримки дітей «Довіра».
25 лютого 2021 року проведено семінар за темою : «Психологічна допомога особам, які стали жертвами домашнього насилля, та влаштовуються або перебувають у закладах соціального захисту. Знайомство з методологією практичної роботи». Кваліфікованим фахівцем у галузі психології проведено семінар з практичними завданнями, які виконувались з великим задоволенням.
Під час семінару психолог Олег Прокопенко познайомив учасників із поняттям “насилля” та його різновидами. Надав теоретичну інформацію щодо проведення психологічної діагностики, психологічної корекції та профілактики насильства, разом з учасниками на практиці випробував кілька діагностичних та корекційних методик, що використовуються у роботі з жертвами насильства. Також були традиційно застосовані метафоричні асоціативні карти. На прохання учасників була приділена увага питанню надання первинної психологічної допомоги, розібрані конкретні приклади. Були переглянуті тематичні відеоролики та короткометражні фільми, в яких відображені проблеми, пов'язані з різними видами насильства. Для домашнього перегляду порадив декілька тематичних художніх фільмів, які мають надати психологічний ресурс спеціалістам, що працюють з жертвами насильства. Учасники семінару охоче ділились своїм досвідом та задавали питання, на які психолог надав компетентні фахові відповіді та рекомендації. Тема роботи з жертвами насильства буде продовжена на наступному семінарі.
Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг