Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 2021-05-15 09:01:11 | просмотров: 415
В рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради - «Психологія для всіх» 13 травня 2021 року у приміщенні Театру-студії «Десятий квартал» відбувся семінар для всіх бажаючих підвищити власну психологічну компетентність на тему «Темперамент як індивідуальна особливість людини», який провела практичний психолог освіти Фортунатова Марина.
Люди народжуються з різними індивідуальними особливостями: рисами обличчя, кольором очей і волосся, з різним ростом, пропорціями тіла. Всі люди різні, але відрізняються вони не лише за зовнішніми ознаками, а ще й поведінкою. На однакові подразники кожна людина реагує по - своєму. Одні реагують активно, жваво, глибоко, інші – спокійно, повільно, дехто спалахує гнівом, а дехто розгубляється, виявляє боязливість…Чому? Тому що людина народжується з певними індивідуальними ознаками, які і обумовлюють її поведінку, її реакції на події. Ці властивості впливають на усе життя людини і суттєво визначають успішність її діяльності, спілкування з іншими і мають назву темперамент. Темперамент успадковують, а тому зусилля людини мають спрямовуватися не на його зміну, а на використання його сильних сторін, компенсування слабких, щоб зробити власне життя щасливим та гармонійним.
Саме поняття «Темперамент», його особливості учасники семінару намагалися збагнути: знайомилися з його визначенням, характеристиками. Як крок назустріч до самовдосконалення, саморозвитку був проведений діагностичний практикум, на якому учасники семінару за допомогою певних тестів змогли визначити домінуючі риси власного темпераменту.
Під час зустрічі було переглянуто відеоролики, які познайомили присутніх з якостями різних темпераментів, їх сильними та слабкими сторонами. Цікавою та корисною була практична частина семінару, де учасники відгадували психологічні загадки, визначаючи типи різних темпераментів у казкових персонажів та героїв мультиплікації.
Семінар дав можливість учасникам пізнати себе, свої сильні та слабкі сторони, які визначає їхній темперамент, та окреслити шлях для пошуку власних ресурсів щодо саморозвитку.
Дякуємо всім учасникам семінару за активну участь та зацікавленість.
Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг