Семінар у м.Дніпро

admin | 2021-07-19 10:14:26 | просмотров: 283
Ми живемо в час швидких економічних, політичних, технічних змін та відкриттів. Людина змушена постійно адаптуватися до мінливих умов, тому стрес міцно увійшов в наше життя. Внутрішнє напруження викликає внутрішній психологічний дискомфорт, який прагне прорватися до зовнішнього через конфлікти, сварки, роздратування, злість, агресію та/або йде глибше в психіку й викликає соматичні зміни і захворювання. Психоемоційне навантаження особливо відчувають люди з високим почуттям обов’язку, які взяли на себе відповідальність за виховання прийомної дитини, і які дуже часто забувають про власні потреби.
У зв’язку з цим набуває особливої ваги здатність батьків – вихователів, прийомних батьків, опікунів/піклувальників бути стійкими до стресу та долати труднощі без великих втрат для психічного та фізичного здоров’я.
Благодійна організація Центр культури та мистецтв "Златоуст" разом з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей, в рамках спільного соціального проекту «Психологія для всіх» 16 липня провели семінар-практикум для батьків-вихователів з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, родин-опікунів на тему: «Формування стресостійкості як важливий аспект становлення і самореалізації особистості».
Психологиня Галина Данілова ознайомила учасників з такими поняттями як «стрес» та «емоційне вигорання», його основними причинами та симптомами, методами профілактики стресів та регуляції свого психологічного стану. У ході моделювання ситуацій, групових рольових ігор батьки – вихователі, прийомні батьки, опікуни/піклувальники відпрацювали навички адекватного оцінювання себе, конструктивної взаємодії в конфліктних ситуаціях; навчилися долати наслідки стресових ситуацій, прийомам емоційного розвантаження, позитивному настрою, підвищенню рівня самооцінки та самоповаги.
Ми глибоко вдячні нашим партнерам за плідну співпрацю! Щиро сподіваємося, що наше партнерство і надалі буде таким ефективним і позитивним!
Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг