Свято Водохреща у колі друзів

admin | 2022-01-20 09:22:35 | просмотров: 620

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Православні та греко-католицькі християни відзначають його 19 січня.  Воно було і залишається одним з найулюбленіших у нашій країні.

      Вже традиційно всі Свята наша Благодійна організація зустрічає   разом з нашими маленькими друзями. 19 січня ми запросили дітей з   Комунального закладу «Центру соціально - психологічної реабілітації дітей» та Спеціальної школи "Гармонія", а також друзів, які завжди підтримують наші заходи, на родинне святкування Водохреща до Театру-студії «Десятий квартал».

       Юні актори Театру - студії «Десятий квартал», отець Олександр (Князюк), дитячий письменник – Олег Майборода та фотограф Сергій Музика створили неперевершену атмосферу казкового дійства.

        Отець Олександр розповів про християнську традицію відзначення Водохреща та традиції і звичаї святкування Богоявлення в Україні, а потім окропив всіх присутніх свяченою водою. Діти із задоволенням спілкувалися зі священиком, який дуже цікаво відповідав на безліч запитань, які вони наввипередки задавали йому. Всі були у захваті від спілкування.   

         Олег Майборода вразив всіх присутніх своїми віршами і грою на блок-флейті, а потім презентував малечі нову книгу «ITсловничок котика Айтика», над виданням автор працював майже два роки. Це інтерактивна книжка у вигляді ноутбуку, де зібрана компьютерна термінологія з цікавими поясненнями, кюаркодами та аудіосупроводом. Не залишив письменник дітей без подарунка, вони отримали від нього по примірнику книги.  Малеча були у захваті від такої новинки.

           Незабутні враження залишилися у гостей театру від чарівною вистави „Крапелька негараздів,” за п`єсою Л. Духаніної (режисер В. Вадакарія). Дітлахи зустрілися з Дідом Морозом та Снігуронькою, погралися з Чаклунками, Тигром та Коровою. А потім, глядачі потрапили у чарівний світ казки, в якій, як завжди, перемагає добро та дружба, тому що, за словами доброго чарівника: „Не можна відняти у малюків дитинство. Дитинство – це найщасливіша пора”.

         Всі охоче позували в колі друзів під час дружньої фотосесії, яку подарував Сергій Музика.  

       Діти блаженствували від насолоди, умиротворялися спокоєм, приголомшені почутим і побаченим, раділи від спілкування за родинним столом у душевній атмосфері зі смачними смаколиками, які ми з любов’ю підготували для них. Сподіваємося, що нам вдалося подарувати частинку тепла і любові дитячим серцям, безліч приємних вражень та гарних емоцій як дітям, так і дорослим!

        Ми щиро вдячні керівнику Театру - студії «Десятий квартал» Ользі Курілець та юним акторам за гостинність, родинну, святкову атмосферу та неперевершену казку! Також дякуємо всім, хто турбується про дітей, щоб подарувати їм незабутні щасливі моменти в житті!  Дякуємо Вам, що вірите в дива і ділитесь своїм теплом з тими, хто його дуже потребує!

         Друзі, від щирого серця бажаємо, щоб в ваші домівки увішла казка, у серця - любов, а в душах запанували спокій і гармонія! Будьте Всі здорові і щасливі! Сяйте і іскріться, як сніг, грійте один одного!

Хай щастить!

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг