Семінар у місті Дніпро

admin | 2022-02-21 09:26:53 | просмотров: 593

Наша Благодійна організація разом з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей в рамках співпраці продовжує цикл семінарів соціального проєкту «Психологія для всіх».

 18 лютого 2022 рокунабазіДніпропетровськоїобласноїбібліотекидлядітейбулопроведенопсихологічнийсемінар-практикумдлябатьків-вихователівздитячихбудинківсімейноготипу, прийомнихродин, родин-опікунівнатему:    "Психоемоційніетапирозвиткудітейтаособливостіїхпотребурізномувіці».

На семінарі-практикумі, який провела псхологиня Поліна Осокіна ми обговорили питання психічного розвитку дітей - адже це складний багатоступінчастий процес. Кожна дитина має унікальні особливості, але у розвитку проходить одні й самі етапи становлення психіки. Знаючи їх нюанси, можна допомогти малюкові сформувати міцну здорову психіку, яка є основою для формування цілісної особистості.

Справді, найбільш детально розробленими та змістовними є періодизації розвитку в дитинстві та підлітковому віці. І це невипадково. Перший етап у життєвому циклі людини - час становлення  психічних функцій та особистісних утворень; він дуже значущий у генетичному плані та добре вивчений. У зрілості, можливо, вже не буде таких істотних якісних змін у розвитку психологічних процесів.

У той самий час існують періодизації розвитку і дорослої людини. У них відображені уявлення, іноді зовсім різні, про цілісний життєвий шлях, розв'язувані завдання, переживання і кризи. Цю тему ми також  розібрали докладно.

Поговорили ми і про стиль сімейного виховання - тобто про спосіб ставлення батьків до дитини, застосування ними певних прийомів і методів впливу на дитину, що виражаються у своєрідній манері словесного звернення та взаємодії з дитиною. Адже будь-яка дисгармонія в сім'ї призводить до несприятливих наслідків у розвитку особистості дитини, до проблем у її поведінці.

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг