Назад5678910111213Вперед

Дніпро семінар для батьків

admin | 25.09.2020 17:17 просмотров: 320

Наша Благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» разом з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей в рамках співпраці продовжує цикл семінарів проекту «Психологія для всіх».

Під час семінару для батьків-вихователів з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, родин-опікунів, який відбувся 25 вересня 2020 р. на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей за темою "Домінуючий тип взаємовідносин з дітьми: довіра чи контроль. Розуміння професії психолог", запрошений нами психолог Олег Прокопенко надав учасникам цікаву та актуальну інформацію, щодо різних типів та моделей взаємовідносин у створенні стосунків з дітьми. Ми обговорили, що спонукає прийомних батьків до гіперконтролю, або до зниження рівню довіри. Учасники виконали вправи за допомогою метафоричних асоціативних карт на формування довірливих стосунків а також обмінялись досвідом, щодо уникнення помилок у спілкуванні з дітьми. До перегляду був запропонований короткометражний фільм на тему важливості уміння знайти баланс між контролем та довірою. У підсумку семінару в учасників з'явилась система з кількох моделей, які дозволяють гнучко та корисно використовувати функцію контролю та будувати дійсно довірливі відносини з дітьми.
Також Олег Валентинович познайомив учасників семінару з особливостями професії психолога. Розповів про задачі та принципи у роботі, про функції психолога, який має підтримувати та супроводжувати дітей у сімейних формах виховання та охоче відповів на запитання учасників семінару.

 

Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 23.09.2020 09:46 просмотров: 283

В рамках спільного соціального проекту нашої Благодійної організації «Центр культури та мистецтв «Златоуст» та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради – «Психологія для всіх» 22 вересня 2020 року  у приміщенні Театру – студії «Десятий квартал» відбувся семінар для батьків «П’ять шляхів до серця дитини». Для проведення психологічного семінару нами була запрошена практичний психолог освіти Фортунатова Марина Олегівна.

Психолог розкрила секрети мудрої безумовної батьківської любові, бо саме вона є фундаментом спокійного та щасливого дитинства, впевненого та успішного майбутнього. Семінар дав можливість батькам  зрозуміти, як важливо навчитися правильно виражати свою любов до дитини, як використовуючи  п’ять основних «мов» любові, наповнити її серце впевненістю, що її люблять та приймають безумовно.

Ми щиро вдячні керівнику Театру – студії «Десятий квартал» Курилець Ользі Олександрівні за теплий прийм та затишну сімейну атмосферу. Дякуємо всім учасникам семінару за активну участь та зацікавленість.

 

 

Семінар у м.Дніпро

admin | 16.09.2020 15:35 просмотров: 276

Наша благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» разом з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей в рамках співпраці продовжує цикл семінарів проекту «Психологія для всіх».

16 вересня на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей було проведено семінар для фахівців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра».

Під час семінару за темою "Вибудовування особистісних кордонів у взаємовідносинах з вихованцями центрів соціально-психологічної реабілітації. Розуміння професії психолог", запрошений нами психолог Олег Прокопенко надав учасникам цікаву та актуальну інформацію щодо різних типів та моделей у створенні стосунків з вихованцями. Ми обговорили які особистісні кордони комфортні для нас у побуті, які комфортні у роботі з вихованцями у закладі. Учасники виконали вправи на уникнення помилок у спілкуванні з дітьми. До перегляду був запропонований короткометражний фільм за темою. У всіх учасників семінару була можливість висловити свою думку, поділитись досвідом. У підсумку семінару в учасників з'явилась система з кількох моделей, які дозволяють будувати вдалі та комфортні особистісні кордони, як для дорослих, так і для дітей.

Також психолог познайомив учасників семінару з особливостями професії психолога. Розповів про задачі та принципи у роботі, про функції психолога в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та  охоче відповів на запитання учасників семінару.         За відгуками учасників, семінар був змістовним, потрібним та своєчасним.

 

 

ЗАПРОШУЄМО НА СЕМІНАР!

admin | 15.09.2020 08:58 просмотров: 268

1 вересня в Гармонії

admin | 01.09.2020 16:54 просмотров: 286

Найсвітліша дорога в світі – це дорога  до  знань, до школи.

 1 вересня Спеціальна школа «Гармонія» радо зустрічала своїх вихованців. Радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. Наша Благодійна організація  «Центр культури та мистецтв «Златоуст» не могла бути осторонь такого свята, адже вже майже десять років нас об’єднують дружні стосунки. Для учнів закладу було вирішено організувати фотозону на шкільному подвір’ї, щоб згадка про свято надовго залишилась на світлинах вихованців. Ми придбали для наших маленьких друзів  яскравий банер для її оформлення.

Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія і особливо для першокласників. Майже 40маленьких хлопчиків та дівчаток цього року влилися до шкільної  родини. На них  чекав веселий квест на шкільному подвір’ї. Разом з улюбленими мультиплікаційними героями Кузею і Лунтиком діти познайомилися зі школою, співали та танцювали запальні піджеінги, а на згадку про свято отримали від нашої організаціїподаруночки та святкові кульки.

Тож новий навчальний рік стартував, школа відчинила свої двері,  запросивши учнів у просторі і затишні класи, щоб вони набиралися мудрості і знань та наповнювали серця добром і любов’ю.

Семінар у м.Дніпро

admin | 26.08.2020 19:16 просмотров: 1085

Важко переоцінити важливість мікрокліматусімейного оточення для розвитку дитини та формування її як особистості. Сім’я, а особливо психоемоційні відносини у родині, найбільш вагомовпливають на формування характеру та поведінкудітей. Сьогодні сімейні форми виховання соціальних сиріт усе частіше стають альтернативнимваріантом інтернатному закладу для влаштуваннядитини.  Пріоритетнимисімейнимиформамипіклування про сиріт є такі форми виховання , як прийомна родина, дитячий будинок сімейного типу, опікунство…

Вже другий рік поспіль наша Благодійна організація Центр культури та мистецтв «Златоуст», в рамках співпраці   з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради, та Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей продовжуємо проводити супервізії та  семінари-практикуми проекту «Психологія для всіх» для батьків-вихователів  з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, родин-опікунів. 26 серпня ми провели  семінар-практикум: «Надання психологічного та мотиваційного ресурсу прийомним батькам, батькам-вихователям, опікунам/піклувальникам».

 

Семінар у місті Дніпро

admin | 06.08.2020 11:38 просмотров: 563

КОЖНІЙ ДИТИНІ ПОТРІБНА РОДИНА…

 Тільки в сім’ї, у якій тебе люблять, розуміють, турбуються про твої потреби, почуваєш себе затишно і впевнено. Все найкраще, що є на землі, починається із сім’ї.

На жаль, не всім даровано таке щастя. Відсутність батьківського тепла, маминої ніжності,  іграшок та подарунків на свята від рідних – усе це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може бути інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

Наша Благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст»  з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради, та Дніпропетровської обласною бібліотекою для дітей в рамках спільного проекту «Психологія для всіх» 5 серпня провели  психологічний семінар на тему: «Підготовка дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування до життя в умовах нової сім’ї», на який були запрошені  фахівці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та центру підтримки дітей «Довіра» міста Дніпро.

Щиро вітаємо з Днем медичного працівника!

admin | 20.06.2020 16:13 просмотров: 300

Сердечно вітаємо  всіх медичних працівників з професійним святом! Ваша професія викликає глибоку повагу і надзвичайну вдячність!  Нехай доля  подаруєвам діагноз постійного натхнення і закоханості в життя. Живіть щасливо, адже від вашого настрою залежить настрій тих, хто до вас приходить за допомогою. Любові вам, оптимізму, і великих перспектив!

Міжнародний День захисту дітей

admin | 01.06.2020 16:07 просмотров: 313

Щорічно, у перший день літа,в Україні та ще в понад 60 країнах відзначається радісне свято – Міжнародний день захисту дітей.  Свято, яке нагадує нам про мешканців нашої планети, нашу гордість і наше майбутнє – наших дітей, які потребуютьуваги та любовівід своєї родини, друзів і держави.Чужих дітей не буває!

Дитинство-  найщасливіший час, ми завжди з дуже теплими почуттями згадуємо роки нашого дитинства та молодості,проте далеко не всі люди можуть поділитисятакими радісними спогадами про дитячі роки.

 Наша благодійна організація «Центр культури та мистецтв «Златоуст» вже понад 9 років намагається  докладати всіх зусиль, щоб малеча, яка не має можливості зростати в повноцінних родинах і потребує нашої уваги, через кілька років з посмішкою мала змогу згадувати період часу, коли вони були маленькими,  росли і мріяли про доросле життя.

Для нас стало доброю традицією відзначати свято дитинства з дітьми з Комунального  закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кам’янської міської ради. Багато незабутніх вражень від спогадів проведених з дітьми. Це і цікаві та захоплюючі екскурсії, і подорожі, і конкурси, і свята в родинному колі.  На жаль у цьому році,  у зв'язку з карантином через пандемію коронавірусу, ми не мали змоги поспілкуватися зі своїми маленькими друзями. Але свято, є свято, тому всі діти отримали від нас подаруночки і смаколики.


Назад5678910111213Вперед

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг