Назад2345678910Вперед

Семінар для батьків-вихователів у м.Дніпро

admin | 22.03.2021 09:22 просмотров: 629
Майже три роки разом з нашими партнерами Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей продовжуємо проводити психологічні семінари-практикуми в рамках спільного соціального проекту «Психологія для всіх» у місті Дніпро.
Під час психологічного семінару-практикуму для батьків-вихователів з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, родин-опікунів, який відбувся 19 березня 2021 р. за темою: «Профілактика залежної поведінки у дітей. Гаджети – користь та шкода», психолог Олег Прокопенко розповів учасникам механізми формування залежної поведінки у дітей. Було розглянуто в чому полягає різниця між прив'язаністю та залежністю. В ході дискусії з учасниками семінару були визначені корисні та шкідливі боки використання гаджетів дітьми.

 

У родинному затишку

admin | 18.03.2021 11:12 просмотров: 300

Вже більше дев’яти років наша Благодійна організація та «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» об’єднують дружні стосунки. Протягом цього часу багато дітей мали змогу побувати з нами на незабутніх екскурсіях, прийняти участь у пізнавальних подорожах, відвідати музеї, вистави, парки з атракціонами та інше. Багато заходів ми проводимо разом з нашими друзями.

17 березня спільно з Театром-студією «Десятий квартал» організували для дітей дуже цікавий захід - запросили вихованців закладу на казку «Рукавичка».

Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 17.03.2021 21:15 просмотров: 275
В рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради – «Психологія для всіх» 16 березня 2021 року у приміщенні Театру – студії «Десятий квартал» відбувся семінар для всіх бажаючих підвищити власну психологічну компетентність на тему: «Стрес та його вплив на психологічне здоров’я людини», який провела практичний психолог освіти Фортунатова Марина.
Під час семінару учасники познайомилися з історією виникнення та автором концепції стресу, отримали інформацію про стрес та його особливості, типові симптоми та причини, з’ясували можливі шляхи виходу зі стресу за допомогою гри створили пам’ятку «Методи управління стресом».

Семінар у м.Дніпро

admin | 26.02.2021 10:29 просмотров: 253
Жорстоке поводження з дітьми і зневага їхніми інтересами можуть мати різні види і форми, але їх наслідками завжди є серйозний збиток для здоров'я, розвитку і соціалізації дитини, нерідко й загроза її життю. Все частіше діти потерпають від психологічного, фізичного, економічного та сексуального насилля. Для того щоб кваліфіковано надавати підтримку та працювати з дітьми та їх батьками, знайти методики роботи у таких ситуаціях, у рамках співпраці департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради, Благодійної організації «Центр культури та мистецтв "Златоуст" та Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей розпочато цикл семінарів для фахівців та психологів комунальних закладів міста Дніпра, а саме: трьох центрів підтримки дітей та сімей та центру підтримки дітей «Довіра».
25 лютого 2021 року проведено семінар за темою : «Психологічна допомога особам, які стали жертвами домашнього насилля, та влаштовуються або перебувають у закладах соціального захисту.

 

Семінар у Театрі-студії "Десятий квартал"

admin | 12.02.2021 09:29 просмотров: 333
В рамках спільного соціального проєкту нашої Благодійної організації та Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради – «Психологія для всіх» 11 лютого 2021 року у приміщенні Театру-студії «Десятий квартал» відбувся семінар для батьків «Вплив музики на людину: її емоційний стан, розвиток, здоров’я», який провела практичний психолог освіти Фортунатова Марина.
Під час семінару учасники дізнались про історію виникнення лікування музикою, отримали інформацію про те, як музика впливає на психіку, її позитивний та негативний вплив на здоров’я людини. За допомогою музичного міні-тесту слухачі спробували визначити тип власної особистості.

 

Семінар у м.Дніпро

admin | 05.02.2021 10:38 просмотров: 766
Наша Благодійна організація разом з Департаментом соціальної політики Дніпровської міської ради та Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей в рамках співпраці продовжуємо цикл семінарів соціального проекту «Психологія для всіх».
4 лютого 2021 року у приміщенні Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей ми провели психологічний семінар-практикум для батьків-вихователів з дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, родин-опікунів за темою: “Адаптація дитини (дітей) у новому середовищі, у прийомній родині (ДБСТ), встановлення позитивних взаємовідносин з дітьми, що вже перебувають у родині. Психологічні рекомендації”.

Різдвяні привітання

admin | 06.01.2021 12:46 просмотров: 257

Щороку 7 січня святкуємо одне з найголовніших християнських свят – Різдво Христове, встановлене на честь народження у плоті Сина Божого Дівою Марією.

             РіздвоХристове– найкрасивіше зимове свято, яке так чекають дорослі й діти. Різдво приходить до усіх людей в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок, у світлі зірок й співі церковного хору. Звуки дитячих голосів, що прославляють Бога, як ангельський глас, наповнюють торжеством увесь Всесвіт. Небо і Земля святкують народження Ісуса Христа і на землі, хоча б ненадовго, панує мир, а серця сповнюються добром і радістю.

           З нетерпінням чекають свята і наші маленькі друзі зі Спеціальної школи «Гармонія», яка стала для них домівкою, а вчителі та вихователі  – родиною. З Євгенією та Ярославом  ми познайомились, коли вони булищедужемалими, а зараз братик з сестричкою вжеподорослішали, але як і ранішедужечекають на цесвято і на подаруночкивіддрузів.

            Ми пишаємося нашою дружбою з «Гармонією» і завжди раді зустрічі з вихованцями закладу. У переддень Різдва дітиотрималивід нас подарунки, а ми із задоволенням поспілкувалися  з ними.


Назад2345678910Вперед

Главная | О центре | Структура управления | Галерея | Контакты | О библиотеке | Список книг